Лицето Кирил Петков не бива и е негодно да оглавява комисията по

...
Лицето Кирил Петков не бива и е негодно да оглавява комисията по
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков не бива да оглавява комисията по европейски въпроси

„ Лицето Кирил Петков не бива и е негодно да оглавява комисията по европейски въпроси “, съобщи в декларация от името на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов, ръководител на групата.

Йорданов разяснява дейности на ръководителя на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната Кирил Петков, който определил трима представители на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за КОСАК – форума за съдействие сред комитетите (комисиите) по европейските въпроси на националните парламенти на страните членки на Европейския съюз. Йорданов разяснява, че с удивление са забелязали, че в делегацията за форума, който ще се състои на 24 ноември, не са включени представители на Има Такъв Народ „ по персонално решение на председателя Кирил Петков “. На поисканото му пояснение за това негово деяние, той отговори, че в случай че дойдат представители на „ Възраждане “, те щели да  дадат „ неверен опит за ориентацията на България в този формат “. „ За Има Такъв Народ не споделя нищо, само че по дифолт включва и нас в партиите, даващи неверен образ на България. Интересно ми е лицето Кирил Петков може ли да даде един образец, в който партия Има Такъв Народ да е саботирала или подлагала на подозрение европейското бъдеще на България “, сподели Йорданов.

В декларацията се акцентира смисъла на форума. Смятаме, че с изолацията на две парламентарно показани партии се лишава правото на българските гласоподаватели за съответно присъединяване в парламентарния надзор за работата на Европейската комисия, а заемането от ПП-ДБ на три от шестте бройки общо в делегацията е в несъгласие с правилото на пропорция, и то за толкоз значим за Европейски Съюз конгрес, сподели Йорданов.

По думите му Кирил Петков заявявал, че това е негово персонално решение и щял да ротира опозиционните партии. Изолирането посредством административни способи на опозиционни депутати от интернационална активност е жестоко нарушаване на правото на посланичество на основна част от българското общество, уточни Йорданов.

Той дефинира дейностите на Петков като жестоко нарушаване на разпоредбите и подсети на ръководителя, че неговата роля е само и единствено на ръководител и никой не му е дал права на „ ограничител, забранител, ротатор “, и още по-малко ролята на последна инстанция на волята на целия парламент.

България се намира пред комплицирани и значими решения на Европейски Съюз със основни за страната ни последици, отбеляза Тошко Йорданов и съобщи към Кирил Петков, че в Европейски Съюз членува цяла България, а освен той.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР